5108
home,page-template-default,page,page-id-5108,bridge-core-1.0.6,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Sigueu benvinguts, un any més, a aquest emocionant repte esportiu que són els Jocs Emporion, els Jocs Esportius Escolars de les Comarques Gironines: tres dies ininterromputs d’activitats multidisciplinars destinades a promoure la cultura de l’esport entre els més joves i que, alhora, pretenen conscienciar el públic en general sobre la importància de la seva pràctica. L’esperit olímpic, que promou els valors del respecte i l’amistat, és present any rere any en l’essència dels Jocs Emporion, un esdeveniment que cada primavera commemora l’arribada de la torxa olímpica a Empúries, ara fa 27 anys.

La Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya deleguen, un any més, l’organització dels Jocs Emporion – Finals Territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya als consells esportius de la demarcació de Girona. Enguany, el Consell Esportiu de la Cerdanya, el Consell Esportiu de la Garrotxa i el Consell Esportiu del Ripollès són els encarregats de recollir el testimoni i cedir-lo als cinc mil escolars que hi participaran. Es tracta d’un esdeveniment que des de fa sis anys, cada primavera, porta l’esperit dels Jocs a una comarca diferent.

Els Jocs Emporion, que tindran lloc els dies 17, 18 i 19 de maig als municipis d’Alp, Besalú, Campdevànol, Camprodon, Llanars, Olot, Puigcerdà, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, tenen per objectiu dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població, i engrescar la gent a participar o a prendre part en les activitats de promoció obertes a tothom.

Els Jocs tenen dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. I, com l’any passat, en aquesta edició s’inclouen tres iniciatives que aporten a l’esdeveniment qualitat i dimensió. La primera és l’ampliació del públic destinatari, amb una oferta d’activitats destinades a gent gran i a persones amb discapacitat intel·lectual: d’aquesta manera s’obren els Jocs a un ventall molt més ampli de participants; la segona és la celebració de la Gala Valors en Acció, que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – L’esport en positiu», que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu; i la tercera, una xerrada sobre les activitats esportives com a eina per fomentar aspectes socials: integració i acceptació de l’altre.

Practicat amb l’esperit olímpic, l’esport és una eina excel·lent per contribuir a la construcció d’un món millor, mitjançant tres valors fonamentals: l’excel·lència, el respecte i l’amistat.

Amb els Jocs Emporion portem aquests valors a la pràctica, com a marca d’un veritable campió, tant dins com a fora del terreny de joc.

 

Sigueu benvinguts als Jocs!